Neden SAP Pozitif Zaman Yönetimi? Puantajın SAP de Olmasının Avantajları


1. Dosyasız Bordro Entegrasyonu İçin

SAP ye sadece ham kart hareketlerini göndererek, tüm hesaplamaları SAP üzerinde yaparak puantaj sonucunda hesaplanan hak ediş ücretlerini aylık olarak bordroya standard şekilde dosya kullanmadan entegre edebilirsiniz. Bu şekilde ara dosya da olabilecek hataları ve manuel düzeltmelerin de önüne geçmiş olursunuz. Eğer hesaplama sonuçlarında gene manuel düzeltmeler gerekli ise bu tip değişiklikleri SAP 2012 bilgitipinde yaptırabilirsiniz. Bu da ne sağlar? Gerçekte hesaplanan ve üzerine yazılan saatlerin ne olduğunu raporlamanızı sağlar.

2. Donanım Firmasına Bağlı Kalmazsınız

Donanım firmasının puantaj programını kullanmayacağınız için, bu tedarikçi sizler için kritikliğini kaybeder ve eğer bakım/serviste bir kalite düşüklüğü yaşarsanız farklı bir tedarikçi ile de çalışabilirsiniz. Çünkü SAP nin isstediği ham verileri her tedarikçi zaten kolaylıkla size gönderebilecektir. Ek olarak donanım firmasının programını kullanmayacağınız için firmanın program güncellemelerinden de etkilenmezsiniz.

3. SAP nin Ek Faydaları - Açık Kaynak Kodlu Geliştirmeler, Raporlar

Puantaj SAP de olduğu zaman, diğer modüller de olduğu gibi, istediğiniz raporları, geliştirmeleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Ya da yapılan raporların kodlarını inceleyebilir, gerekirse değişikliklerinizi kendi abap/danışman kaynağınız ile yapabilirsiniz.

4. İzin Planlamaları, Vardiyaların SAP de Gerçek Olması

İzinlerin gerçek olarak SAP de olması, vardiyaların doğru olması şirketinizde sizlere bir çok konuda analitik raporlar almanızı sağlayacaktır. Örnek olarak verimlilik raporlarınızı, boş zamanları, erken çıkışları, geç kalmaları ya da izin yüklerinizi analiz edebilir, gerekli önlemlerinizi ve planlamalarınızı yapabilirsiniz.

5. Şaffaflık, Adalet

Klasik punantaj programlarında tüm hesaplamalar ve yönetim puantörlerin elindedir. Doğal olarak puantörler çalışanların fazla çalıştırılmasına, hafta tatili kullandırılmamasına, 11 saat üzerinde çalışmalar yapılmasına müdahil çok olamazlar. Olmak isteseler bile bu tamamen onların insiyatifine bırakılmaktadır. Ama tüm bu PDKS işini SAP ye alırsanız bu kuralları ve uyarı maillerinizi sistemde kurabilir ve bu tip haksızlıkları önceden engellemiş olursunuz. Bu şekilde çalışan memnuniyetini arttırırken, zaman yönetiminde şeffaflık sağlamış olursunuz.

6. SAP de Standart Kullanılabilecek Raporlar, Uygulamaların Artması

SAP de zaman yönetimi standard olarak kullanıldığı zaman ek olarak bir çok SAP modülünü, raporunu da kullanmaya başlayabilirsiniz. Örnek olarak standard izin raporları, standard vardiya planı uygulamaları ya da devamsızlıkla ilgili bir çok rapor ve ekran da sizler için kullanılabilir olacaktır.

7. Kart Hareketi Kaybetmezsiniz

HRSP olarak standart yöntemler ile kart hareketi entegrasyonunu sağlıyoruz. Bunun da avantajı olur da kart hareket akışında anlık sorunlar olursa, kalan ya da gitmeyen hareketleri kaldığı yerden tekrar SAP sistemine aktarabilirsiniz. Dolayısıyla donanım ya da networkde bir sorun olursa bu şirketiniz de bir kriz yaratmaz.

8. İşe Alım ve İşten Çıkışları Sadece SAP de Yapmanız Yeterli Olacaktır

Eğer PDKS yazılımını SAP dışında yaparsanız, bunun sonucunda maalesef bir kişiyi işe aldığınız zaman bu kişi bilgilerini tekrar PDKS programına da girmeniz gerekecektir. Bu işlem işten çıkan ya da PDKS yi ilgilendiren bir ünvan değişikliğinde de geçerli olacaktır. Ama PDKS SAP de yapasanız ikinci manuel işlemleri yapmanıza gerek olmayacaktır.

9. Puantaj Sonuçları Arşivlenebilir, Geriye Yönelik Tüm Hesaplamalar Raporlanabilir

Her ay birikten puantaj sonuçlarınız SAP sıkıştırma teknolojisi ile veritabanında saklanmaktadır. Bu bilgiler gene de veritabanında yük yaratırsa SAP standart araçlar ile arşivlenmesi mümkün olacaktır.

10. Orchestra Portal Kullanım Oranlarınız Artar

Hem standart SAP portal çözümlerini hem de Orchestra portal modül ve uygulamaları kullanım kapsamınız artacaktır. Eğer PDKS yi SAP dışında yaparsanız basit bir yıllık izin talep sürecinde bile hem SAP hem de PDKS tedarikçilerinizi bir araya getirip entegre etmeniz gerekecektir. Bu da yeni normal şartlarında oldukça sizleri zorlayacaktır.

Etiketler
SAP HR SAP HCM SAP İK SAP PUANTAJ SAP ZAMAN YÖNETİMİ SAP POZİTİF ZAMAN YÖNETİMİ SAP PUANTAJ AVANTAJLAR HRSP ORCHESTRA
İlgili Yazılar