SAP 'den Orchestra 'ya Veri Gönderim Entegrasyon Kontrolü Nasıl Yapılır?


Orchestra İçerisinden Kontrol

Öncelikle admin rolüne sahip bir kullanıcı ile sisteme girilmelidir. Ardından aşağıdaki menü yolu izlenerek gelen liste de en son tarihten itibaren geriye doğru sıralama yapılır. Bu listede SAP den Orchestrsya yapılan gönderimlerin tarih ve saatleri yazmaktadır.

Bu liste de aşağıdaki gönderilerin yakın tarihler de olması gerekmektedir, genellikle bu tarihler sabah erken saatler de kurulmaktadır.

  • APITransferred_PEOPLE: Cari gündeki çalışan kişilerin transfer işidir,
  • APITransferred_HRP1000: Organizasyon nesnelerinin transfer işidir, bu işten 3 tane olabilir, departmanlar, pozisyonlar ve işler için olmak üzere,
  • APITransferred_P0000: İşten çıkan kişilerin Orchestradan silinmesi için 0000 bilgitipi gönderim işidir,
SAP İçerisinden Kontrol

SAP içerisinde kurulan iş lere bakmak için SM36 kullanılmalıdır. Bu işlem ile Orchestra ya gönderim yapan programların en son çalışma günlüklerine bakılabilir.

Çözüm Önerilerimiz

  • SAP Orchestra sitesine erişebiliyor mu kontrol ediniz. Bunun için RSWF_TEST_HTTP programını çalıştırırak kendi orchestra site adınızı yazıp kontrol edebilirsiniz. Çıktı da gelen ekranda yeşil ikon görünmesi gerekmektedir.
  • SAP den Orchestra ya veri gönderilebilmesi için Orchestra SSL sertifikasının yüklü olması gerekmektedir. Sertifikanın yüklü olup olmadığını basis danışmanları STRUST işlem kodu ile kontrol edebilir. Eğer sertifika eksik ise SAP ye yüklenmesi basis danışmanı tarafından yapılmalıdır. Sertifika orchestra web sitesi üzerinden indirilebilir.
Etiketler
ORCHESTRA İK SAP ENTEGRASYON
İlgili Yazılar